preskoči na sadržaj

Osnovna škola Izidora Kršnjavoga

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport je zbog poboljšanja standarda učenika osnovnih škola u rujnu 2007. godine započeo s provedbom programa izvannastavnih sportskih aktivnosti pod imenom „VIKENDOM U SPORTSKE DVORANE“. Otvaranjem školskih sportskih dvorana stvoreni su uvjeti za bavljenje sportskom aktivnošću velikom broju učenika, posebice onima koji nisu obuhvaćeni selekcioniranju u klubovima.

Ukratko, cilj Programa je utjecati na zdrav i pravilan rast i razvoj djece, njihovu socijalizaciju u društvu, te stvaranje zdravih životnih navika.

U današnje vrijeme mnoge dječje aktivnosti potiču na sedentarni način života-  vrijeme provedeno na nastavi, pisanje zadaća i učenja te zabava na računalu. Zbog ubrzanog ritma, pretjeranog sjedenja i stresa narušava se kvaliteta života kroz pojavu oboljenja sustava za kretanje, metabolizma te srčano žilnog sustava.

Razdoblje od 6. do 14. godine života vrijeme je najintenzivnijeg razvoja te je izuzetno važno stvaranje navike i prepoznavanje potrebe za fizičkom aktivnošću čime se u široj perspektivi gradi zdravije društvo. Znanstveno je dokazano da redovito bavljenje nekom tjelesnom aktivnošću dovodi do boljeg raspoloženja, bolje prilagodbe okolini, većeg samopouzdanja, boljih intelektualnih sposobnosti te snalaženja u prostoru i životu općenito. Također vježbanjem i poboljšanjem kondicije ili u svladavanju novih motoričkih vještina, razvijaju se osjećaji kompetentnosti i osobne vrijednosti.

U program je uključeno 54 osnovne škole Grada Zagreba i oko 11000 učenika a interes se kreće između 30 -60 % učenika pojedine škole. Stručni voditelji koji su zaposleni po zvanju su profesori kineziologije.

Sportske aktivnosti, u potpunosti su besplatne za sve učenike, održavaju se subotom i tijekom radnog tjedna u poslijepodnevnim satima, a njihovi sadržaji su prilagođeni interesima učenika te prostornim kapacitetima i slobodnim terminima u dvoran. Škole su programu podijeljene u 6 punktova od kojih svaki broji 6 do 9 škola.

Tijekom školske godine organiziraju se rekreativni sportski susreti učenika u 10 sportskih susreta na razini punktova.

Nastojanje je Grada, kroz ovaj program, otvoriti sve školske sportske dvorane u Gradu Zagrebu za kvalitetno organizirano slobodno vrijeme učenika u blizini doma, čime se potiče socijalna kohezija svih učenika u pojedinoj školi, izgradnja sportskog duha škole, a time i revitalizacija naselja i povećan osjećaj identiteta zajednice.

Raspored u A tjednu školska godina 2022./2023.

 

Raspored u B tjednu školska godina 2022./2023.


Društvene mreže škole

 

PLAY ATTENTION

RASPORED ZVONA

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Oglasna ploča
KORISNE POVEZNICE

CMS za škole logo
Osnovna škola Izidora Kršnjavoga / Kršnjavoga broj 2, HR-10000 Zagreb / os-ikrsnjavi-zg.skole.hr / ured@os-ikrsnjavi-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju