preskoči na sadržaj

Osnovna škola Izidora Kršnjavoga

Školske novine

 

Naše Plavo zvono
 
Školski časopis Plavo zvono zazvonio je prvi put u travnju 2001. godine  obilježavajući tako Dan Škole i 106. obljetnicu školske zgrade. Bila je to prigoda za prisjećanje na razvoj škole tijekom niza godina u kojima je škola mijenjala čak i svoje ime, no ugled i značaj u odgoju i obrazovanju uvijek je bio i ostao na visokoj razini.
Novinarski tekstovi naših učenika postali su tijekom godina tradicionalno uspješni. Podsjetit ćemo se da su u zadnjih desetak godina naši mladi novinari četiri puta bili sudionici državnog natjecanja.
Svi oni koji su se ikada okušali u novinarskom radu znaju koliko je to zahtjevan posao i trnovit put od ideje do gotovog časopisa. Sati su to dogovaranja, pisanja ispravljanja... Zato smo posebno ponosni što je Plavo zvono 2006. godine bilo predloženo za Lidrano na državnoj razini. No, ne smijemo zaboraviti da je velik broj novinarskih radova zastupao školu na općinskom, gradskom i županijskom Lidranu i da je velik broj učenika napravio svoje prve novinarske korake upravo u našem školskom časopisu.

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Izidora Kršnjavoga / Kršnjavoga broj 2, HR-10000 Zagreb / os-ikrsnjavi-zg.skole.hr / ured@os-ikrsnjavi-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju