preskoči na sadržaj

Osnovna škola Izidora Kršnjavoga

Volontiranje naših učenika

VOLONTIRANJE U OŠ IZIDORA KRŠNJAVOGA

Učenicima naše škole i ove godine je omogućena aktivnost volontiranja putem projekta „Volontiranje u OŠ Izidora Kršnjavoga“ koji je namijenjen učenicima od trećeg do osmog razreda.

Cilj navedenog projekta je upoznati učenike s volontiranjem te ih potaknuti na aktivno djelovanje u svojoj školi i okruženju.

Naši volonteri su se sastajali minimalno jednom mjesečno, a češće prilikom provođenja humanitarnih akcija ili nekih drugih aktivnosti. Učenici su darivanjem slobodnog vremena, znanja, entuzijazma značajno doprinijeli razvoju školske zajednice te potaknuli mnoge učenike na ovu plemenitu aktivnost. 

Mnoge volonterske aktivnosti su se provele u školskoj godini 2019./2020., a neke od njih su isplanirane i za sljedeću školsku godinu: 

  • provedba raznovrsnih humanitarnih akcija prikupljanja donacija (primjerice prikupljanje čepova za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma i prikupljanje slikovnica za dječji odjel u bolnici),
  • vršnjačka pomoć u učenju i druženje s učenicima u produženom boravku (igre, radionice i druge aktivnosti),
  • posjete različitim ustanovama poput Doma za starije i nemoćne (druženje s korisnicima, igranje društvenih igara, poduke starijim osobama o korištenju tehnologije), Pučke kuhinje, Skloništa za napuštene životinje, obližnjeg dječjeg vrtića i sl.

POKRENI PROMJENU!

Naši su volonteri gledali hrvatski dokumentarni film Pokreni promjenu

Cilj prikazivanja ovoga filma je promicanje aktivnosti volontiranja i razvoj socijalne osjetljivosti djece i mladih.


NAŠI VOLONTERI U DOMU ZA STARIJE OSOBE CENTAR

U utorak, 11. veljače 2020. godine, naši su volonteri posjetili Dom za starije osobe Centar te su poslijepodne proveli družeći se sa štićenicima Doma. Učenici su ispunili dan štićenicima Doma druženjem i toplim razgovorom, igranjem društvenih igara i likovnom radionicom.

  

  


SAKUPLJANJEM ČEPOVA POMOZIMO OBOLJELIMA OD LEUKEMIJE I LIMFOMA

Naši volonteri su započeli provođenje humanitarne akcije sakupljanja čepova za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma. Planirano je sakupljanje plastičnih čepova do kraja nastavne godine, a u akciju su se mogli uključiti svi zainteresirani ubacujući čepove u prigodnu kutiju. 


 

Društvene mreže škole

 

PLAY ATTENTION

RASPORED ZVONA

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Oglasna ploča
KORISNE POVEZNICE

CMS za škole logo
Osnovna škola Izidora Kršnjavoga / Kršnjavoga broj 2, HR-10000 Zagreb / os-ikrsnjavi-zg.skole.hr / ured@os-ikrsnjavi-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju