Učenici 4.b razreda posjetili su Etnografski muzej. Tom prilikom pogledali su izložbu Japanske fundacije “I Love Sushi”. Sushi je profinjena i zdrava hrana koja ima dobar okus i privlačno izgleda te je poznata diljem svijeta.
Godine 2013. UNESCO je upisao washoku, japansku kuhinju, na popis nematerijalne kulturne baštine, a sushi je arhetipski primjer.  Izložba nam je pružila detaljan vizualni vodič o privlačnosti sushija i podučila nas o tome kako ga je Japan prihvatio i preoblikovao prema svom okružju, kulturi i načinu života.
Nakon razgleda učenici su pogledali izvedbu originalne japanske kamišibaj priče Dječak od tri centimetra.
Dio je to programa 3. Festivala kamišibaj kazališta – Priče iz(van) okvira, održanog u suradnji Etnografskog muzeja i Udruge Kozlići.  Kamišibaj je japanska tradicijska tehnika pripovijedanja pomoću slika.
Učenici su uživali u slušanju priče ispripovijedane na ovaj način.
Skip to content