U skladu s Preporukama vezano uz edukaciju o postupanju u slučaju potresa u našoj se školi 1. listopada 2024. godine održala praktična vježba evakuacije vezana za postupanje u slučaju potresa. Prema planu evakuacije i spašavanja u slučaju izvanrednog događaja, organizirali smo praktičnu vježbu evakuacije za sve učenike, učitelje i druge djelatnike Škole.

Vježba je održana u 10:00 sati te je praktična vježba uspješno odrađena u 4 minute i 30 sekundi. Vježbu je korisno provoditi za slučaj iznenadnih događaja: požara, potresa ili poplava, zato redovito održavamo praktične vježbe evakuacije, koje smo i ove godine uspješno odradili.
Vježba evakuacije važna je za sigurnost učenika i zaposlenika, a cilj joj je osposobljavanje djelatnika i učenika za slučaj izvanrednog događaja te analiza ponašanja sudionika s ciljem eventualne prilagodbe plana evakuacije i spašavanja kako bi postao još operativniji.

Nakon izvođenja praktične vježbe evakuacije naše učenice su demonstrirale postupke prve pomoći kojima pomažemo ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi do dolaska stručne medicinske pomoći. Prva pomoć podrazumijeva zbrinjavanje tjelesnih ozljeda i stanja, ali i Intervencijama prve pomoći nastojimo sačuvati život, ublažiti patnju, spriječiti daljnje bolesti ili ozljede i ubrzati oporavak.

Skip to content