preskoči na sadržaj

Osnovna škola Izidora Kršnjavoga

 > O školi
O školi

Osnovna škola kao spoj obrazovne i odgojne ustanove, koja se temelji na kontinuiranom obrazovanju, ima izuzetno značenje za svakog čovjeka.
Kvalitetu naše škole stečenu dugogodišnjom tradicijom i predanim radom učitelja i dalje ćemo razvijati poštujući i uvažavajući visoke moralne i obrazovne vrijednosti koje su utkane u temelje naše škole još od vremena kada je kao pedagoška vježbaonica iznjedrila naraštaje mladih učitelja. Ta se tradicija nastavlja i sustavno podizanje kvalitete rada ostaje trajan zadatak. Pritom se posebna pažnja posvećuje komunikaciji i uzajamnom  uvažavanju te kompetencijama koje škola ima i njeguje.
Škola prati razvoj svakog djeteta, potiče njegove interese i sposobnosti, uvažava njegovo mišljenje i izbor. Imati izbor i potporu odraslih sigurno je jedan od važnih čimbenika koji određuju budućnost djeteta, učenika, a sutra znanstvenika i stručnjaka koji će raditi za dobrobit društva i svoje domovine.

Uz redovnu nastavu i mnoge izvannastavne i izvanučioničke aktivnosti, škola posebnu pozornost posvećuje odgoju učenika kao važnom preduvjetu suvremenog obrazovanja.

Željeli bismo da se izravnom komunikacijom s djetetom te komunikacijom između učitelja, učenika i roditelja ostvare najveće vrijednosti uspješnoga odgoja. Oni zajedničkim radom na radionicama, roditeljskim sastancima i u drugim oblicima komunikacije provode planirane sadržaje u cilju uspješnoga odgoja i obrazovanja. Nastoji se da učenici uz stečena znanja usvoje i ponesu iz osnovne škole  moralne vrijednosti i radne navike koje će ih u daljem školovanju i životu usmjeravati i poticati kako bi postali cjelovitije osobe i uzori budućim naraštajima. Tako bi spremno i otvoreno prihvaćali izazove suvremenog društva i aktivno sudjelovali u njemu. Razvijanjem komunikacijskih vještina pridružujemo se zahtjevima globalnog svijeta te stvaranju tolerantnijih odnosa, prihvaćanju različitosti i uzajamnog  uvažavanja.

Učitelji koji nastavu provode u Klinici za dječje bolesti Zagreb poučavanje maksimalno prilagođavaju djetetovu zdravstvenom i psihofizičkom stanju i pritom primjenjuju suvremene nastavne metode, sredstva i oblike rada. Nastavni se rad odvija u opremljenoj učionici (rad u skupinama) i u bolesničkim sobama (individualan rad). Osim redovne nastave, učitelji osmišljavaju poticajne aktivnosti za učenike kako bi postigli toplo i vedro ozračje (obilježavanje prigodnih datuma, rođendanske proslave, kazališne predstave, kreativne edukativne glazbene, likovne i literarne radionice…). Vrijeme održavanja nastave prilagođeno je Kućnom redu bolnice i odvija se u prijepodnevnim satima. Trudimo se hospitaliziranoj djeci olakšati odvojenost od obitelji i primarne socijalne sredine i umanjiti stres od hospitalizacije, omogućiti im kontinuitet u usvajanju nastavnih sadržaja, učiniti im dane u bolnici zanimljivijima, kraćima i sadržajnijim, omogućiti im što lakšu reintegraciju u matičnu školu nakon povratka iz bolnice, da se u školu vrate bez većih praznina u znanju, omogućiti im prelazak u viši razred bez dodatnog stresa od polaganja razrednih ispita ili gubitka nastavne godine.

Holistički i multidisciplinarni pristup djetetu u bolnici, utemeljen Konvencijom UN o pravima djeteta, uvelike pridonosi humanizaciji bolničkog liječenja, potiče samopouzdanje pružajući podršku djeci i njihovim roditeljima uz kontinuiranu međusobnu suradnju i suradnju s medicinskim djelatnicima. 

Rad u našoj školi već dugi niz godina odvija se u jednoj smjeni. Uz redovnu nastavu organiziran je i rad u produženom boravku za učenike od prvog do četvrtog razreda s osnovnim programom i različitim izvannastavnim aktivnostima.

U našoj školi organizirano je rano učenje francuskoga jezika, od prvoga razreda uz veliku podršku i suradnju s Francuskim veleposlanstvom te uz redovitu nazočnost lektora francuskog jezika.

Već tradicionalno u našoj školi održava se nastava latinskoga i grčkoga jezika koji je svakako preduvjet za daljnje klasično obrazovanje.

Njegovanjem narodne baštine i zavičajnoga govora preko projekata i prezentacija narodnih običaja obogaćuje se odgojno-obrazovni rad.

Tijekom godine priprema se i izdaje školski časopis u kojem sudjeluju učenici od prvoga do osmoga razreda svojim literarnim i likovnim radovima.

Također će se, kao i dosadašnjih godina, organizirati rad u skupinama s nadarenim učenicima u obliku istraživanja, studijskih putovanja te pripremama za natjecanja.

I ove školske godine organizirat ćemo savjetovanja i radionice za učenike i roditelje kojima se pridonosi boljoj suradnji obiteljskog doma i škole, a sve za dobrobit djeteta.

e-katalog

e-katalog

školske knjižnice OŠ Izidora Kršnjavoga

Društvene mreže škole

 

Facebook i Instagram stranica Osnovne škole Izidora Kršnjavoga

e-Škole

Oznaka eTwinning škole

OŠ Izidora Kršnjavoga 

Oznaka eTwinningove škole je način da eTwinning zajednica prepozna i vrednuje uključenost, predanost i posvećenost suradnje učenika i učitelja unutar škole.

Škola za život

VIRTUALNA IZLOŽBA

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
RASPORED ZVONA

                    

1. sat 8.00 - 8.40
2. sat 8.45 - 9.25
  MALI ODMOR
3. sat 9.35 - 10.15
4. sat 10.20 - 11.00
5. sat 11.05 - 11.45
6. sat 11.50 - 12.30
7./0. sat 12.35 - 13.15
 

VELIKI ODMOR

13.15-13.45

8./1. sat 13.45 - 14.25
2. sat 14.30 - 15.10
3. sat 15.15 - 15.55
  MALI ODMOR
4. sat 16.05 – 16.45
5. sat 16.50 – 17.30
6. sat 17.35 – 18.15
7. sat 18.20 – 19.00

 

Školski jelovnik
Dokumenti
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Izidora Kršnjavoga / Kršnjavoga broj 2, HR-10000 Zagreb / os-ikrsnjavi-zg.skole.hr / ured@os-ikrsnjavi-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju