preskoči na sadržaj

Osnovna škola Izidora Kršnjavoga

PRODUŽENI BORAVAK 2. a i 2. c razreda - prosinac, 2019.

Autor: Administrator , 22. 12. 2019.


3. prosinca 2019. obilježili smo Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Razgovarali smo o tome tko su osobe s invaliditetom, kako se trebamo ponašati prema njima i što možemo učiniti kako bismo im olakšali život. Zaključili smo da se svi trebamo potruditi kako bi osobe  s invaliditetom lakše ostvarile svoja prava i da im trebamo pomoći u smislu uključivanja u sve dijelove društvenog života. Naglasili smo da svi imamo jednake potrebe, samo nemamo iste mogućnosti i da smo svi jednako važni članovi društvene zajednice.


    

Ponosni smo na uspjeh naših učenika sportaša koji su na judo natjecanju osvojili medalje. Jedan brončanu, a drugi zlatnu. Poželjeli smo im puno uspjeha u daljnjim natjecanjima i nagradili ih velikim pljeskom.


   

5. prosinca pripremili smo se za doček sv. Nikole. Najprije smo pročitali pjesmicu o tom djeci omiljenom svecu, naučili je napamet i recitirali je. Učenici su istaknuli da je sveti Nikola zaštitnik mornara i pomoraca. Odlučili su mu zajednički napisati pismo u kojem su navodili neke svoje vrline na koje su ponosni. Potom su izrađivali čizmice kakve bi i sami voljeli imati i naslikali još nekoliko sitnica koje bi željeli pronaći u svojoj čizmici.

    


 SUSRET S KNJIŽEVNICOM ŽELJKOM HORVAT-VUKELJA

9. prosinca 2019. ugostili smo poznatu dječju književnicu Željku Horvat – Vukelja. Proveli smo zanimljiv i edukativan sat izvannastavne aktivnosti Knjiga u gostima. Učenici su zajedno s gošćom pročitali slikopriču „Noćna pustolovina jednog ključa“. Potom su slušajući nekoliko priča putovali po cijelom svijetu. Priča o lokomotivi i djedici odvela ih je u Južnu Ameriku. Pjesmom „Čakarunga ću ću…“ vodili su lokomotivu serpentinama do bolesnog djedice koji je živio na vrhu visoke gore. Potom su upoznali Brazil kroz priču o životinjama koje ondje žive: jaguari, zmije, krokodili, ara, tukan, kolibrić, leptir, najveći orao i ljenjivac. Glavni lik priče bio je krokodil kojeg je jako bolio zub. Zubari ara i tukan trudili su se izliječiti ga. Na kraju je problem zubobolje riješio kolibrić. Uslijedila je glazbeno-geografska priča o flauti koja je bila na svjetskoj turneji na kojoj je upoznala mnoga glazbala: gitaru, harfu, trubu… Učenici su prepoznali sve instrumente. Pokazali su i veliko znanje o različitim zemljama. Gospođa Horvat – Vukelja im je pričajući priču pokazivala zastave zemalja u kojima je flauta gostovala, a učenici su prema zastavi odmah znali o kojoj je zemlji riječ: Njemačka, Austrija, Italija, Francuska, Kanada, Japan… Naravno, turneja je završila tamo odakle je i započela – flauta se vratila u Hrvatsku. Naučili su i nekoliko lijepih riječi na različitim svjetskim jezicima. Na kraju su s ponosom pokazali spisateljici knjige koje su oni sami napisali. Ona je odabrala 3 koje joj se najviše sviđaju. Dala im je i nekoliko savjeta za daljnje pisanje i pohvalila ih. Toliko joj se svidjelo njihovo pisanje da je predložila kako bi neke od knjiga trebalo objaviti u dječjem časopisu. Uz pjesmu, ples i prekrasne priče bili smo u različitim dijelovima svijeta i puno toga naučili a pri tome se dobro zabavili.

 


POSJET ETNOGRAFSKOM MUZEJU

18. prosinca 2019. učenici 2.a i 2.c razreda posjetili su Etnografski muzej. Posjet je dogovoren u okviru projekta „Muzej u gostima“ koji se realizira u sklopu izvannastavne aktivnosti „Knjiga u gostima“ sa Željkom Jelavić, višom kustosicom, voditeljicom muzejske edukacije. Učenici su pokazali da se znaju pristojno ponašati u muzeju – nisu dirali izložene predmete, pazili su na staklo, nisu se gurali i slušati su kustosicu. Nakon dogovorenih pravila ponašanja, učenici su počeli obilaziti muzej igrajući se muzejskih detektiva. Podijeljeni u manje skupine izvršavali su dobivene zadatke - pronalazili su zagonetne predmete: šešire, stara glazbala, drvene igračke, nošnje, čipku… Neki su istovremeno slagali pazzle s motivima hrvatskih narodnih nošnji. Po završetku detektivskih problema opisivali su predmete koje su uspjeli pronaći. Nakon gostovanja u Etnografskom muzeju zahvalili su gospođi Željki na gostoprimstvu i čestitali joj predstojeće blagdane. Puni dojmova i novih spoznaja o prošlosti obišli smo svijet kroz izložbu "Kapa dolje!" Priča o (ne)pokrivanju glave kojom se obilježava 100. obljetnica Etnografskog muzeja u Zagrebu.

                                      


U školi smo se gledajući fotografije na pametnoj ploči prisjećali posjeta Muzeju za umjetnost i obrt te nezaboravnog susreta s vatrogascima u Javnoj vatrogasnoj postaji.

Učenici su se rado družili uz igru.

 


U predblagdanskom raspoloženju izrađivali smo božićne i novogodišnje ukrase kojima smo ukrasili učionicu. Pri tome smo slušali prigodne pjesme, pjevali i plesali.


QUILLING TEHNIKA

Učenici su ovladali tehnikom quillinga te su izrađivali božićne i novogodišnje motive strpljivo i precizno savijajući papirnate trakice u zamišljene oblike. Nastajale su tako jedinstvene pahuljice i ukrašene jelke.

  

  

 Uredili smo pano u učionici pa su ga učenici s ponosom pokazivali roditeljima.

 

Polugodište smo završili tako da smo izrađivali prigodne čestitke, ispisali ih i uručili svakom djelatniku škole.

 


Izvor: Ljerkica Vinković, učiteljica RN savjetnica


e-katalog

e-katalog

školske knjižnice OŠ Izidora Kršnjavoga

Društvene mreže škole

 

Facebook i Instagram stranica Osnovne škole Izidora Kršnjavoga

e-Škole

Oznaka eTwinning škole

OŠ Izidora Kršnjavoga 

Oznaka eTwinningove škole je način da eTwinning zajednica prepozna i vrednuje uključenost, predanost i posvećenost suradnje učenika i učitelja unutar škole.

Škola za život

VIRTUALNA IZLOŽBA

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
RASPORED ZVONA

                    

1. sat 8.00 - 8.40
2. sat 8.45 - 9.25
  MALI ODMOR
3. sat 9.35 - 10.15
4. sat 10.20 - 11.00
5. sat 11.05 - 11.45
6. sat 11.50 - 12.30
7./0. sat 12.35 - 13.15
 

VELIKI ODMOR

13.15-13.45

8./1. sat 13.45 - 14.25
2. sat 14.30 - 15.10
3. sat 15.15 - 15.55
  MALI ODMOR
4. sat 16.05 – 16.45
5. sat 16.50 – 17.30
6. sat 17.35 – 18.15
7. sat 18.20 – 19.00

 

Školski jelovnik
Dokumenti
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Izidora Kršnjavoga / Kršnjavoga broj 2, HR-10000 Zagreb / os-ikrsnjavi-zg.skole.hr / ured@os-ikrsnjavi-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju