2021-11-16 19:42:37

12. sat iz povijesti iz Vukovara s temom "Golubice lete u nebo"Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine 12. sat iz Povijesti iz Vukovara s temom "Golubice lete u nebo"

U sklopu programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine u vukovarskoj Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u utorak je održan "12. sat Povijesti iz Vukovara" pod nazivom GOLUBICE LETE U VJEČNOST. U videokonferencijski sat iz povijesti uključilo se 500-tinjak učenika iz 16 hrvatskih škola među kojima je bila i OŠ Izidora Kršnjavoga.

500 učenika iz hrvatskih osnovnih škola, učilo je danas o vrijednostima Domovinskoga rata i to putem videokonferencije. Organizatori zajedničkog sata Povijesti, već dvanaestu godinu zaredom je Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, a cilj je učiti i razgovarati o slavnim danima obrane Vukovara i  Hrvatske. Ove godine obilježavamo 30 godina Vukovarske hrabrosti i odanosti ljudi koji su branili grad.

Cilj je bio da se edukativnim i kreativnim satom povijesti međusobno povežu osnovnoškolci iz cijele Hrvatske učeći o Domovinskom ratu i herojima koji su se borili za hrvatsku domovinu.

Učenice naše škole Amarie Bednjički Kovačiček, Olja Krajnović, Tena Pugar i  Elena Beštak predstavile su uživo svoje literarne radove na satu Povijesti.

  

 

 

 

 


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb