2021-10-22 11:49:46

Program školske knjižnice: "Jezična brusilica", književni susret

Književni susret OŠ Izidora Kršnjavoga u suradnji s

Malom tribinom Društva hrvatskih književnika

U sklopu nacionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2021. godine u srijedu, 20. listopada 2021. godine OŠ Izidora Kršnjavoga u suradnji s Malom tribinom Društva hrvatskih književnika organizirala je književni susret za učenike 3. a, 3. b, 3. c , 4. a, 4. b i 4. c razreda putem Zoom aplikacije.

Gošća ovoga susreta bila je učiteljica, književnica i urednica Sanja Polak koja je napisala niz priča, knjiga i slikovnica za djecu.  

Naslovi: Dnevnik Pauline P. i Drugi dnevnik Pauline P. za koju je 2004. godine primila nagradu Mato Lovrak uvršteni su u školsku lektiru.

Knjižničarka i učenici imali su niz pitanja za našu gošću: što je voljela raditi i čitati tijekom odrastanja, kada je zaključila da je došlo vrijeme da objavljuje svoje tekstove, kako piše, koji je put od autora do čitatelja, tko su joj uzori u pisanju, koja joj je najdraža knjiga, bavi li se sportom i još niz drugih pitanja.

Naša je gošća strpljivo odgovarala na sva postavljena pitanja. Preporučila je učenicima da svakodnevno čitaju barem petnaestak minuta i da svakodnevno pišu, ne zaboravljajući na čarobne začine u pisanju: kreativnost i maštu.

Na kraju Susreta, knjižničarka je nagradila jedan razred s najnovijom knjigom Sanje Polak: "Priče s plaže Pauline P.".

Nagradu su osvojili učenici 3.b razreda.

Ovim putem želimo se zahvaliti književnici Sanji Polak i voditelju Male tribine Društva hrvatskih književnika Hrvoju Kovačeviću na prekrasnom druženju i suradnji.

 

 

 

 

 

  

 


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb