2021-10-06 15:32:07

Erasmus+ KA201

Naša škola sudjeluje u Erasmus+ KA201 projektu Space detectives u sklopu kojeg je organiziran prvi transnacionalni sastanak u Chalkidoni u Grčkoj od 4. do 8. listopada. 

Uz našu školu u projektu sudjeluju dvije škole iz Portugalate škole iz Italije, Rumunjske i Grčke. Na sastanak je krenulo četvero učenika osmih razreda naše škole u pratnji učitelja Geografije Ivana Sarjanovića i pedagoginje Mateje Penava.

Na Erasmus+ Ka201 projektu počele su prve aktivnosti. Nakon uvodnih predavanja učenici su sudjelovali na kvizu o svemiru zajedno s ekipama iz ostalih zemalja. 

Drugi dan projekta, sudionici su posjetili arheološko nalazište antičkog grada Pella, rodnog grada Aleksandra Makedonskog i  nekadašnje prijestolnice njegove države koja se prostirala na tri kontinenta.

 

Treći dan projekta nastavljaju se aktivnosti naših učenika i učitelja u Grčkoj. U skladu s ciljevima projekta, danas su posjetili planetarij i znanstveni centar Noesis u Solunu.

  

 

Četvrtog dana Erasmus+ KA201 projekta Space detectives, sudionici su se upoznali s najvažnijim kulturnim i povijesnim znamenitostima Soluna, grada čija prošlost obuhvaća preko 2000 godina.

  

Posljednjeg dana u Grčkoj održane su završne radionice te prezentacije koje su pripremili sudionici projekta. Susret je završio druženjem uz tradicionalnu hranu i glazbu koje su pripremili domaćini.

 


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb