2021-09-10 21:20:00

Praktična vježba evakuacije

PRAKTIČNA VJEŽBA EVAKUACIJE

U OŠ IZIDORA KRŠNJAVOGA

U skladu s Preporukama vezano uz edukaciju o postupanju u slučaju potresa u našoj se školi 10. rujna 2021. godine održala praktična vježba evakuacije vezana za postupanje u slučaju potresa. Prema planu evakuacije i spašavanja u slučaju izvanrednog događaja, organizirali smo praktičnu vježbu evakuacije za sve učenike, učitelje i druge djelatnike Škole. Vježba je održana u 10:00 sati za učenike u jutarnjoj smjeni te u 17:00 sati za učenike u popodnevnoj smjeni. Praktična vježba evakuacije je uspješno odrađena u 4 minute.

Vježbu je korisno provoditi za slučaj iznanadnih događaja: požara, potresa ili poplava, zato redovito održavamo praktične vježbe evakuacije, koje smo i ove godine uspješno odradili.

Učitelji su upoznati s Preporukama o postupanju u slučaju potresa i Planom evakuacije i spašavanja te su održali edukacije o postupanju u slučaju potresa u svojim razredima prije izvođenja praktične vježbe evakuacije koja je održana 10. rujna 2021. g. 

Vježba evakuacije važna je za sigurnost učenika i zaposlenika, a cilj joj je osposobljavanje djelatnika i učenika za slučaj izvanrednog događaja te analiza ponašanja sudionika s ciljem eventualne prilagodbe Plana evakuacije i spašavanja kako bi postao još operativniji.

 


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb