2021-07-23 11:22:46

Olimpijske igre u Tokiju OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU 2021.

Dragi učenici i roditelji, nastavno na godišnju temu škole "Olimpijske igre" gdje su učenici  sudjelovali u brojnim atletskim natjecanjima, štafetnim i momčadskim igrama, brojnim edukativnim kvizovima, glazbenim, likovnim i istraživačkim radionicama te dosta naučili o povijesnim činjenicama antičkih i modernih Olimpijskih igara. Naši učenici su aktivnim sudjelovanjem u sportskom programu Dana škole potvrdili koliko vole sport i koliko je bitan. Osjećao se duh olimpizma kojeg prožimaju tri vrijednosti: izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo između natjecatelja!

Iskoristit ćemo priliku i dati veliku podršku u ime svih naših učenika, roditelja i djelatnika našim ovogodišnjim „Olimpijcima“ na predstojećim igrama u Tokiju.

Posebno, s ponosom ističemo da će Republiku Hrvatsku ove godine na igrama predstavljati čak dva naša bivša učenika: stolnotenisač Frane Kojić i plivač Nikola Miljenić te fizioterapeut Tomislav Zalović. Naši "Olimpijci" s ponosom navode da su bili učenici naše škole te da je OŠ Izidora Kršnjavoga "škola koja očigledno daje Olimpijce“.

U prošlosti smo također imali bivših učenika predstavnika Olimpijskih igara, a ovom prilikom ističemo našu bivšu učenicu Sandu Dubravčić-Šimunjak. Sanda Dubravčić-Šimunjak, hrvatska klizačica, je postala prva žena u povijesti koja je zapalila olimpijski plamen na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine.

Sve brojniji uspjesi naših učenika na županijskim i državnim natjecanjima Školskih sportskih društava daju nam za pravo očekivati da ćemo i u budućnosti davati još puno Olimpijaca!

Svi Vam želimo puno uspjeha i dobrih rezultata na igrama u Tokiju!

"CITIUS, ALTIUS, FORTIUS"


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb