2021-04-25 11:54:27

Manifestacija 'Dan otvorenih vrata' u OŠ Izidora KršnjavogaOŠ IZIDORA KRŠNJAVOGA DAN OTVORENIH VRATA, 24. travnja 2021.

Osnovna škola Izidora Kršnjavoga je organizirala poseban događaj za buduće prvašiće naše škole, roditelje i sve zainteresirane za rad Škole. U subotu, 24. travnja 2021., organizirana je manifestacija Dan otvorenih vrata OŠ Izidora Kršnjavoga od 10:00 do 12:00Uz ravnateljicu Škole, u organizaciji i provedbi programa sudjelovale su učiteljice razredne nastave i stručna služba Škole. Uz učiteljice razredne nastave, izvoditelji brojnih aktivnosti su bili naši dragi učenici. Manifestacija se odvijala na prostranom školskom dvorištu i igralištu poštujući epidemiološke mjere. Dan otvorenih vrata je predstavljao iznimnu manifestaciju kojom su učenici naše škole pod mentorstvom svojih učiteljica razredne nastave pokazali raznolike kreativne i istraživačke aktivnosti koje učiteljice svakodnevno integriraju u redovitu nastavu, dodatnu nastavnu, izvannastavne aktivnosti i produženi boravak od 1. do 4. razreda.

Učenici razredne nastave su izvodili uz vodstvo svojih učiteljica na radnim stanicama sljedeće aktivnosti: kazalište u dvorištu, recitacije, igrokaze s lutkama i dramatizacije, sportske igre, sadnja cvijeća, izrada origamija, kulturna aktivnost pričam ti priču iz Južne Amerike „Kako su ptice dobile šareno perje“, znanstveno-istraživačke aktivnosti, pjesme uz pokret na francuskom jeziku, likovna radionica „grafička tehnika: karton tisak“ i plesne igre. Cilj predstavljenih kreativnih i istraživačkih aktivnosti je izgradnja okruženja koje potiče učenje. Kreativnost, stvaralaštvo, istraživački duh, želja za stvaranjem i otkrivanjem novih spoznaja, vlastita aktivnost i djelovanje značajne su osobine koje odgojno-obrazovni proces utemeljen na suvremenim spoznajama o kreativnosti treba poticati i razvijati u svakom učeniku. Raznolikim i usmjerenim aktivnostima, koje su orijentirane prema istraživačkom i suradničkom radu, otkrivanju spoznaja, produktivnoj primjeni znanja i praktičnom radu, učenici razvijaju spoznajne sposobnosti!

Srdačno smo dočekali naše buduće učenike koji su se upoznali s aktivnostima koje se provode u našoj školi. Prilikom odlaska svaki budući prvašić je dobio zahvalnicu za sudjelovanje tijekom Dana otvorenih vrata. Ostatak kreativnih i istraživačkih aktivnosti budući učenici će upoznati pohađajući našu školu, a na to smo vrlo ponosni!


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb