2021-04-22 09:49:41

Obilježavanja Dana planeta Zemlje u OŠ Izidora Kršnjavoga

Obilježavanje Dana planeta Zemlje

- 22. travnja 2021. -

Učenici 1.c razreda sa svojim su učiteljicama razgovarali o Danu planeta Zemlje. Saznali su da baš kao i oni Zemlja ima rođendan koji se obilježava 22. 4. svake godine. Razgovarali su o očuvanju i zaštiti okoliša. U boravku su čitali edukativne slikovnice "Spasimo Zemlju" iz kojih su se informirali na koje sve načine i oni mogu pridonijeti da Zemlja ostane "zdrava i čista". Nakon toga su uslijedile kreativne likovne radionice. Na nastavi su tehnikom kolaž papira izradili zanimljive zajedničke radove Zemlje uz koje su osmislili i napisali kratke ekološke poruke. U produženom boravku su se zatim poigrali kombinacijom flomastera , akvarela i kolaž papira te su tako nastale vesele zemaljske kugle. Svojim su radovima učenici svima poručili da trebamo čuvati Zemlju jer što činimo prirodi i nama će se vratiti.

Maja Hanžek, mag. prim. educ. i Ivana Šutak, dipl. učiteljica

LJEPOTA PLANETA ZEMLJE

2. b

Dan planeta Zemlje obilježava se u cijelome svijetu 22. travnja. To je poseban dan za planetu Zemlju! Zašto je važno čuvati prirodu i našu planetu Zemlju od onečišćenja? PLANETA ZEMLJA NAŠ JE DOM, HRANI NAS I ŠTITI. Učenici 2.b razreda su proučili brojne savjete kako postati "savjesni stanovnici planete". Nakon što su učenici upoznali temeljna pravila s ciljem očuvanja naše planete Zemlje, upoznali smo ljepote žive i nežive prirode Zemlje. Analitičkim promatranjem prirodnih ljepota učenici su temperama suradničkim slikanjem oslikali neživu prirodu Zemlje te osmisliti poticajnu eko poruku.

Mirela Ćosić, mag. prim. educ.

 

DAN PLANETA ZEMLJE

U 2. a

U 2.a razredu svakodnevno brinemo o očuvanju okoliša. Redovito odvajamo otpad i prenosimo naša znanja u svakodnevni život u našim domovima. Kakvu planetu Zemlju žele učenici 2.a pokazali su svojim grupnim radovima. Izmaštali su Zemlju puno cvijeća, zelenila, dječjih igrališta i čiste vode.

Borislava Šurdonja, mag.prim.educ., učitelj savjetnik

 

DAN PLANETA ZEMLJE

U 3.c

Svake godine 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. To je dan kada bi se svatko od nas trebao zamisliti i zapitati: Što ja mogu učiniti za spas Zemlje? Kako ja mogu pridonijeti tome da naš planet spasimo od onečišćenja i uništenja te ga očuvamo za sebe i sve one koji dolaze poslije nas?

Učenici 3. c razreda ove godine su usmjerili pozornost na sva živa bića: ljude, životinje, biljke, gljive i mikroorganizme. Saznali smo kako ima puno izumrlih biljnih i životinjskih vrsta, a i biljaka i životinja koje su ugrožene i prijeti im izumiranje. S porukom o nužnosti očuvanja biološke raznolikosti oslikali smo naš planet Zemlju živim bićima.

Slavica Mandić, mag. prim. educ., učitelj savjetnik

 

Dan planeta Zemlje

Ako si prijatelj planete Zemlje ti,
ovu ćeš pjesmu shvatiti.

22.travnja obilježava
se taj dan,
posadi biljčicu,
izađi van.

Za spas planete Zemlje
recikliraj ti
papir, staklo
i otpad plastični,
a možeš i neku strganu
stvar popraviti, a ne
baciti.

Ako zube pereš,
zatvori vodu
umjesto da se
troši i prolijeva
po podu.

Kad iz stana izlaziš,
ne zaboravi isključiti struju.
Isto tako,
možeš skupiti i
reciklirati

smeće svakojako.

Eto, to je sve što
trebaš znati,
nadam se da
ćeš to poštivati.

Margareta Krnjak, učenica 3. b


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb