2021-01-29 18:41:23

Obavijest o organizaciji odgojno-obrazovnog rada

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo vas o nastavku organizacije odgojno-obrazovnog rada. Od 1. do 5. veljače nastava će se za sve učenike osnovnih škola odvijati prema modelu A, odnosno nastava će se odvijati u školi.

U skladu s Preporukama vezano uz edukaciju o postupanju u slučaju potresa i Planom evakuacije i spašavanja koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u našoj će se školi ponovo održati edukacija vezana za postupanje u slučaju potresa te vježba evakuacije osobito za učenike od 5. do 8. razreda.

Učitelji su upoznati s Preporukama o postupanju u slučaju potresa i Planom evakuacije i spašavanja te će u ponedjeljak održati edukaciju o postupanju u slučaju potresa u razredima koje imaju prema rasporedu sati, prvi nastavni sat. Nakon edukacije slijedi vježba evakuacije u 10:00 sati za učenike koji su u jutarnjoj smjeni te u 17:00 sati za učenike koji su u popodnevnoj smjeni.

Kada započne vježba evakuacije, na razglas će biti objavljeno: „Dragi učenici ovo je samo vježba, ali zamislite da je u tijeku potres.“. Nakon zvučnog signala i obavijesti učenici će s učiteljicama poduzeti korake u skladu s Preporukama o postupanju u slučaju potresa.

Nakon nekoliko sekundi, na razglasu će biti objavljeno da je potres završio te da će se oglasiti novi zvučni signal kojim započinje evakuacija. Nakon zvučnog signala koji simbolizira evakuaciju učenici će se s učiteljicama i učiteljima uputiti na zborno mjesto - srednjoškolsko igralište.

Vježba evakuacije važna je za sigurnost učenika i djelatnika, a cilj joj je osposobljavanje djelatnika i učenika za slučaj izvanrednog događaja te analiza ponašanja sudionika s ciljem eventualne prilagodbe Plana evakuacije i spašavanja kako bi postao još operativniji.

Nastava za učenike 6. i 8. razreda je prijepodne, a za učenike 5. i 7. razreda poslijepodne!

 

Ravnateljica Lidija Sosa Šimenc, prof.

 


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb