2021-01-16 13:52:28

Obavijest o provođenju vježbe evakuacije

Dragi učenici, poštovani roditelji!

U skladu s Preporukama vezano uz edukaciju o postupanju u slučaju potresa i vježbi evakuacije koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u našoj će se školi prvoga dana nastave održati edukacija učenika vezano za postupanje u slučaju potresa te vježba evakuacije.

Učitelji su upoznati s Preporukama o postupanju u slučaju potresa i Planom evakuacije i spašavanja te će u ponedjeljak održati edukaciju o postupanju u slučaju potresa u svojim razredima. Nakon edukacije slijedi vježba evakuacije u 10:00 sati.

Kada započne vježba evakuacije, na razglas će biti objavljeno: „Dragi učenici ovo je samo vježba, ali zamislite da je u tijeku potres.“. Nakon zvučnog signala i obavijesti učenici će s učiteljicama poduzeti korake u skladu s Preporukama o postupanju u slučaju potresa.

Nakon nekoliko sekundi, na razglasu će biti objavljeno da je potres završio te da će se oglasiti novi zvučni signal kojim započinje evakuacija. Nakon zvučnog signala koji simbolizira evakuaciju učenici će se s učiteljicama uputiti na zborno mjesto - srednjoškolsko igralište.

Vježba evakuacije važna je za sigurnost učenika i zaposlenika, a cilj joj je osposobljavanje djelatnika i učenika za slučaj izvanrednog događaja te analiza ponašanja sudionika s ciljem eventualne prilagodbe Plana evakuacije i spašavanja kako bi postao još operativniji.

Ravnateljica Lidija Sosa Šimenc, prof.


Osnovna škola Izidora Kršnjavoga Zagreb