preskoči na sadržaj

Osnovna škola Izidora Kršnjavoga

Mrežni izvori

Internet je sjajno mjesto, za to ne treba puno dokazivanja. U moru informacija i sadržaja, možete se zabaviti, naljutiti, rastužiti, uvrijediti, oraspoložiti, povezati i stalno proširivati svoje znanje. Mrežni izvori su mjesta na internetu na kojima možete dobiti svježe informacije i učiti čak i kada niste svjesni da učite i vidjeti kako je nužno nikad ne prestati otkrivati i htjeti znati nove stvari, kako se zanimati za brojna, često naizgled raznorodna polja (nogomet i opera, np.) i kombinirati sve.
Da je internet esencija postmoderne znači da se na jednom mjestu okupljaju stvari na način na koji to prije nije bilo moguće i da je svijet konačno postao vizija "globalnog sela".
Iskoristite to za dobro.


CARNet - Hrvatska akademska i istraživačka mreža koja za cilj ima promicanje informcijske tehnologije u nastavi i istraživanju, omogućavanje pristupa internetu i implementiranje u društvenu zajednicu putem raznolikih projekata vezanih uz multimediju, nove tehnologije, cjeloživotno učenje i sigurnost podataka.

Edutorij » Digitalni obrazovni sadržaji - e-Škole - na ovoj stranici dostupni su digitalni obrazovni sadržaji za niz predmeta od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Sadržaji pokrivaju veliki udio nastavnih sadržaja prema kurikulumu za pojedini predmet i razred.

Skole.hr - portal sa sadržajima za nastavnike, učenike, roditelje, nastavu i odmor od nje.

Bujica riječi - stranica društva Bujica riječi, koja nudi jezične i pravopisne savjete te pomaže u boljem razumijevanju i korištenju jezika kojeg zovemo materinskim.
Google Art Project - jedan od sjajnih projekata pomoću kojega možete istraživati blago brojnih svjetskih muzeja, arhiva i drugih kulturnih institucija, saznati njihovu priču i detalje njihova nastanka, zumirati ih do besvijesti te stvarati vlastite kolekcije

Muzejski dokumentacijski centar - portal MDC-a (sa sjedištem u Zagrebu, u Ilici 44) koji objavljuje sve vezano uz muzeje i muzejsku građu na području RH, kao što su vijesti o događanjima i novim izložbama, upućivanje na digitalne zbirke i općenite informacije o ustanovama

Europeana - portal digitaliziranog digitalnog kulturnog i znanstvenog naslijeđa. U suradnji s brojnim ustanovama diljem Europe, nekoliko je milijuna knjiga, slika, muzejskih objekata i arhivskih zapisa dostupno na pregled pomoću Europeanining posebnog standarda za pretraživanje (meta)podataka

Hrvatski povijesni portal - elektronički časopis za povijest i srodne znanosti, izvrstan za nastavnike, učenike i zaljubljenike u povijest

Biologija - znanstveni portal specijaliziran za aktualnosti i provjerene, pravilno sročene novosti iz područja biologije i srodnih znanosti

Razredna nastava - zbirka nastavnih materijala s Foruma reazredne nastave. Otvorenog je karaktera, svatko može po potrebi preuzeti materijale i njima se služiti u nastavi ili staviti svoje.

Physics - jedan od najpoznatijih i najrelevantnijih portala za fiziku (na engleskom jeziku)

Phys - najnovije vijesti iz znanosti i tehnologije

TEDov Periodni sustav - TED je najpoznatija svjetska konefrencija i platforma za plasiranje novih zamisli i okupljanje stručnjaka. Njihov interaktivni periodni sustav omogućava vam gledanje video lekcije za svaki element.

Znanost - hrvatski popularno-znanstveni portal

Hrčak: Portal znanstvenih časopisa - portal za pregledavanje i pretraživanje te iščitavanje znanstvenih i stručnih časopisa iz brojnih disciplina u RH. Većini su članci putem otvrenog pristupa dostupni u full-text inačici koji možete skinuti i čitati kao e-knjige.

Likovna kultura - zanimljiva stranica o likovnoj kulturi, povijesti umjetnosti i principima likovnosti koju mogu koristiti studenti, učenici i nastavnici. Pored tekstova postoje i interaktivni djelovi gdje sami možete stvarati ili provjeravati svoje znanje.

HAZU - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u određenom inkarnacijama djeluje od druge polovice 19. stoljeća s ciljem izgradnje društva znanja i umjetnosti, povezanog s dosezima i tokovima znanosti i van granice države radi boljitka same države.

The Nobel Prize Internet Archive - na ovoj stranici možete pronaći podatke o svim primateljima Nobelove nagrade od osnutka 1901. do danas, uz koje dobivate linkove prema mjestima gdje možete saznati i više o njima. Na stranici se između ostalog nalazi i kviz za provjeru znanja, popis rođendana (21. svibanj je dobar dan za roditi se ako želite biti nobelovac) i objašnjenje zašto nema nagrade za matematiku.

National Geographic - NG se kroz godine nametnuo kao pojam istraživačke fotografije miješane s popularnom znanošću, geografijom i povijesti.


Slobodno vrijeme: 

Čovječe, ispravi se!

Europa Go


 


e-katalog

e-katalog

školske knjižnice OŠ Izidora Kršnjavoga

Društvene mreže škole

 

Facebook i Instagram stranica Osnovne škole Izidora Kršnjavoga

e-Škole

Oznaka eTwinning škole

OŠ Izidora Kršnjavoga 

Oznaka eTwinningove škole je način da eTwinning zajednica prepozna i vrednuje uključenost, predanost i posvećenost suradnje učenika i učitelja unutar škole.

Škola za život

VIRTUALNA IZLOŽBA

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
RASPORED ZVONA

                    

1. sat 8.00 - 8.40
2. sat 8.45 - 9.25
  MALI ODMOR
3. sat 9.35 - 10.15
4. sat 10.20 - 11.00
5. sat 11.05 - 11.45
6. sat 11.50 - 12.30
7./0. sat 12.35 - 13.15
 

VELIKI ODMOR

13.15-13.45

8./1. sat 13.45 - 14.25
2. sat 14.30 - 15.10
3. sat 15.15 - 15.55
  MALI ODMOR
4. sat 16.05 – 16.45
5. sat 16.50 – 17.30
6. sat 17.35 – 18.15
7. sat 18.20 – 19.00

 

Školski jelovnik
Dokumenti
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Izidora Kršnjavoga / Kršnjavoga broj 2, HR-10000 Zagreb / os-ikrsnjavi-zg.skole.hr / ured@os-ikrsnjavi-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju