preskoči na sadržaj

Osnovna škola Izidora Kršnjavoga

 > Naslovnica
Vijesti

STEM događaj "Dodir tehnologije: gradionica" u našoj školi

Autor: Administrator , 24. 4. 2023.

STEM događaj "Dodir tehnologije: gradionica" u našoj školi

Dragi prijatelji STEM kulture,

pozivamo vas na događanje u OŠ Izidor Kršnjavi gdje će se u suradnji s navedenom osnovnom školom održati STEM događaj dana 29.4.2023 s početkom u 12 sati.
Program događanja je sljedeći:

  • Demonstracija LEGO programa
    Svi koji odluče posjetiti naš događaj moći će se uz pomoć demonstratora upoznati s WeDo 2.0 programom LEGO edukacije. WeDo 2.0 nudi veliko osvježenje u edukacijskom programu i pristupu učenju. Posjetitelji će i sami moći pokušati koristiti ove robote za zabavu i učenje.
  • Demonstracija DRON programa
    Po prvi put u Zaprešiću demonstrirat ćemo mogućnosti edukacijskih i onih malo “ozbiljnijih” dronova u svakodnevnom životu. Edukacijski dronovi letjet će individualno i u formaciji, dok ćemo mogućnosti profesionalnih proučavati “na zemlji”.
  • Demonstracija 3D printera/kružnih programa
    Kroz ovu demonstraciju posjetitelji će se moći upoznati s tehnologijom 3D printa počevši s recikliranjem plastike i stvaranja filamenta za 3D printer te stvaranja predmeta uz pomoć 3D printera. Puno se govori o recikliranju a ustvari ono što najviše radimo (oni koji to rade) je razdvajanje otpada. Što se događa nakon razdvajanja, koji su to procesi i koliko zahtijevaju rada i energije uglavnom ne vidimo. Zato smo stvorili proces u kojem polaznici mogu vidjeti i iskusiti cijeli proces – od otpada do predmeta napravljenog iz tog otpada.
  • Demonstracija VR programa: U VR tehnologija istraživat ćemo moguće primjere ove tehnologije u učenju i treniranju vještina. Zbog prirode ovog sustava, demonstracija nije preporučljiva za djecu koja su još u pubertetu, odnosno interval korištenja treba biti kratak. Naime VR tehnologija zadire u dosta intenzivne doživljaje gledanja i ravnoteže s kojima naš ‘mozak’ i nije baš prezadovoljan a znanost nije istražile sve posljedice na neurološki sustav.Sve informacije o ovoj tehnologiji i mogućnostima njene primjene možete saznati od naših demonstratora.

Izvor: https://stem.gradionica.hr/dogadjaj/stem-dogadaj-os-izidor-krsnjavi/, 24. 4. 2023.
Društvene mreže škole

 

PLAY ATTENTION

RASPORED ZVONA

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Oglasna ploča
KORISNE POVEZNICE

CMS za škole logo
Osnovna škola Izidora Kršnjavoga / Kršnjavoga broj 2, HR-10000 Zagreb / os-ikrsnjavi-zg.skole.hr / ured@os-ikrsnjavi-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju